Overslaan en naar de inhoud gaan
Home Privacyverklaring sollicitatieprocedure

Privacyverklaring sollicitatieprocedure

We hechten veel belang aan je privacy. Als je solliciteert bij de Tweede Kamer, gaan we zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Daarbij volgen we de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Het gebruik van je persoonsgegevens

Door het versturen van het sollicitatieformulier worden er persoonsgegevens van jou door ons verwerkt. Het gaat om de volgende persoonsgegevens:

  • Je naam, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer(s);
  • Gegevens in je cv en motivatiebrief (werkervaring, werkgevers, scholing, opleidingen, referenties, talen, ambitie).

 

Bovengenoemde persoonsgegevens zijn noodzakelijk om jouw sollicitatie in behandeling te kunnen nemen.

 

We behandelen deze persoonsgegevens vertrouwelijk en gebruiken die uitsluitend in het wervings- en selectieproces van de vacature waar jij op reageert. Bijvoorbeeld om contact met je op te nemen voor een nadere kennismaking of om contact op te nemen met de referenties die je aan ons hebt doorgegeven.

 

Cv’s en motivatiebrieven worden gedeeld met de medewerkers die bij de selectieprocedure zijn betrokken. Eventuele geprinte exemplaren worden na afronding van de gesprekken door ons vernietigd.

 

Hoe wij persoonsgegevens verzamelen

Je kunt de website “werken bij de Tweede Kamer” bezoeken zonder persoonlijke gegevens achter te laten. Wel gebruikt de Tweede Kamer cookies. Denk hierbij aan cookies die de kwaliteit of effectiviteit van de website meten (analytische cookies) en cookies die nodig zijn om het gebruiksgemak van de site te verbeteren (functionele cookies).

 

Een cookie is een bestandje dat op je computer wordt opgeslagen. Een cookie van deze website bevat geen gegevens die herleidbaar zijn tot een persoon. Van deze cookies wordt ook geen commercieel gebruik gemaakt. Als gebruiker kun je de instellingen veranderen zodat deze cookies niet worden geplaatst.

 

De bewaartermijn

Wij bewaren je persoonsgegevens zolang het noodzakelijk is voor het werving- en selectieproces van de functie waar jij op solliciteert. De bewaartermijn voor de persoonsgegevens in het werving- en selectieproces is 1 maand, vanaf het moment dat de vacature is afgesloten.

 

Daarna worden jouw persoonsgegevens uit het systeem van de Tweede Kamer verwijderd, tenzij je schriftelijk akkoord gaat met een verlenging van de bewaartermijn. Deze toestemming kun je op ieder moment intrekken.

 

Jouw AVG-rechten

De privacywet geeft jou een aantal rechten. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens worden al jouw rechten duidelijk toegelicht.

Wanneer jij solliciteert ontvang jij van ons een link waarmee jij jouw persoonsgegevens te allen tijde kunt verwijderen. Voor de algemene privacyverklaring van de Tweede Kamer kun je op deze link klikken.

 

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over de verwerking van jouw persoonsgegevens in ons werving- en selectieproces? Neem dan contact op via: StafdienstHR@tweedekamer.nl.