Overslaan en naar de inhoud gaan
Home Vakgebieden ICT

Dienst ICT

In een organisatie waar informatie en communicatie zo’n grote rol spelen, is uitstekende ICT cruciaal. De dienst ICT zorgt ervoor dat iedereen in de Tweede Kamer beschikt over een werkomgeving met alle benodigde applicaties en de onderliggende infrastructuur. Zo faciliteren wij de werkprocessen van Kamerleden en ambtenaren in dienst van onze democratie.

Tags

ICT en informatievoorziening

Wat de dienst ICT doet

De fysieke en digitale werkplek komen bij elkaar bij het werk van de dienst ICT. We zorgen ervoor dat alle Kamerleden en medewerkers een goede digitale werkomgeving hebben, zo maken wij hybride en veilig werken mogelijk. Daarnaast verzorgen wij de digitale infrastructuur en de i-strategie van de Tweede Kamer. Denk bijvoorbeeld aan applicaties die het parlementaire proces ondersteunen of de connectiviteit van de werkplekken.

 

Integraal onderdeel van onze werkzaamheden zijn de continuïteit en de beveiliging van de digitale werkomgeving zodat het parlementaire proces altijd doorgang kan vinden. Wij werken samen met andere diensten binnen de Tweede Kamer aan de bescherming van onze digitale infrastructuur, en daarmee de werking van de democratie. 

Sinisa Mileusnic – Technisch security expert

Sinisa zorgt als Technisch security expert voor de informatiebeveiliging in de Tweede Kamer. Zo is hij betrokken bij security gerelateerde zaken tijdens het ontwerp, implementatie en beheer van diverse IT-projecten. Zo levert Sinisa een bijdrage aan onze democratie. Benieuwd hoe hij dat doet? Je ziet het hier! 

Hoe het is om hier te werken

Het ene moment beantwoord je een vraag van een klant of collega. Het andere moment werk je met nieuwe technologie die het fundament vormt voor de uitwerking van onze i-Strategie bijvoorbeeld op gebied van datagedreven werken of toegangeklijkheid en openbaarheid van informatie. We zijn in transitie naar een Agile en DevOps gedreven IT organisatie met multidisciplinaire teams.

 

Het zijn altijd afwisselende en soms hectische werkdagen. Daarin vangen we elkaar goed op. Al onze  collega’s werken graag hard, maar altijd met oog voor elkaar. Ook is er heel veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. We delen kennis in speciale peer groups en we maken gebruik van uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

"De Tweede Kamer is een bijzondere plek, hier gebeurt altijd wat"

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij hebben de eervolle taak om daar het digitale fundament voor te leggen.
  • Een belangrijke bijdrage aan de toekomst. Je helpt mee om het IT-landschap te verbeteren voor de lange termijn.
  • Afwisselende werkdagen. Met altijd weer een interessant vraagstuk om je in te verdiepen.
  • Volop mogelijkheden om te blijven leren. Nieuwe kennis en vaardigheden zijn immers essentieel in ons werk.

Bekijk onze vacatures

Tactisch adviseur informatiehuishouding


Bekijk de vacature