Dienst ICT

In een organisatie waar informatie en communicatie zo’n grote rol spelen, is uitstekende ICT cruciaal. De dienst ICT zorgt ervoor dat iedereen in de Tweede Kamer beschikt over een werkomgeving met alle benodigde applicaties en de onderliggende infrastructuur. Zo faciliteren wij de werkprocessen van Kamerleden en ambtenaren in dienst van onze democratie.

Wat de dienst ICT doet

De fysieke en digitale werkplek komen bij elkaar bij het werk van de dienst ICT. We zorgen ervoor dat alle Kamerleden en medewerkers een goede digitale werkomgeving hebben, zo maken wij hybride en veilig werken mogelijk. Daarnaast verzorgen wij de digitale infrastructuur en de i-strategie van de Tweede Kamer. Denk bijvoorbeeld aan applicaties die het parlementaire proces ondersteunen of de connectiviteit van de werkplekken.

Integraal onderdeel van onze werkzaamheden zijn de continuïteit en de beveiliging van de digitale werkomgeving zodat het parlementaire proces altijd doorgang kan vinden. Wij werken samen met andere diensten binnen de Tweede Kamer aan de bescherming van onze digitale infrastructuur, en daarmee de werking van de democratie. 

Sinisa Mileusnic – Technisch security expert

Sinisa zorgt als Technisch security expert voor de informatiebeveiliging in de Tweede Kamer. Zo is hij betrokken bij security gerelateerde zaken tijdens het ontwerp, implementatie en beheer van diverse IT-projecten. Zo levert Sinisa een bijdrage aan onze democratie. Benieuwd hoe hij dat doet? Je ziet het hier! 

Testimonial Sinisa

Laden
00:00
00:00

Ik wil weten wie onze democratie laat functioneren. Daarom ben ik vandaag in de Tweede Kamer. Maar niet om met Kamerleden te praten, maar juist met de mensen die hun werk mogelijk maken, meer achter de schermen. Vandaag praat ik met Sinisa. Hij is IT-security expert. Hi Sinisa. -Hallo. Leuk je te ontmoeten. Jij bent IT-security expert bij de Tweede Kamer. Klopt. -Kun je uitleggen wat je functie inhoudt? SINISA MILEUSNIC: Ik zorg voor informatiebeveiliging, maar vanuit een technisch IT-perspectief. Ik ben betrokken bij securitygerelateerde taken tijdens ontwerp, de implementatie en het beheer van diverse projecten. (Sinisa en de reporter verlaten de hal en gaan aan een tafeltje in de koffiecorner zitten.) OPGEWEKTE MUZIEK Wat vind je het leukst aan je werk als IT-security expert? Het leukst aan mijn werk vind ik de constante verandering. Het is nooit af, het kan altijd beter. Ik kan me voorstellen dat je de ander altijd een stapje voor moet zijn om alle informatie te beschermen. Hoe doe je dat? Ja, je moet bijblijven met de laatste ontwikkelingen. Ik heb ook heel goeie collega's, met kennis in diverse gebieden, en dan helpen wij elkaar. Er is dus ook ruimte bij de Tweede Kamer om je op dat gebied te ontwikkelen? Jazeker. Je kan diverse cursussen volgen en zoals ik al zei, je hebt collega's met heel veel kennis en kunde. Om te zorgen dat alles zo goed mogelijk beschermd is. Jazeker. (Via opengaande schuifdeuren verlaten Sinisa en de reporter het gebouw van de Tweede Kamer.) DE OPGEWEKTE MUZIEK SPEELT VERDER Sinisa, we staan nu voor het Tweede Kamergebouw. Hier loop je elke dag binnen. Zeker. -Wat betekent het voor jou om op zo'n bijzondere plek te werken? De Tweede Kamer is een bijzondere plek. Hier gebeurt altijd wat. Dus je hebt bijna nooit een saaie werkdag? -Nee, zeker niet. En wanneer ga je eigenlijk met een tevreden gevoel naar huis? Op securitygebied is dat heel erg moeilijk, want je bent nooit honderd procent veilig. Maar op het moment dat ik samen met mijn collega een systeem beter heb beveiligd, of de toegang beter heb beschermd, dan ga ik met een goed gevoel naar huis. Wat gebeurt er als er helemaal geen nieuws of berichten binnenkomen? Nou, geen nieuws is goed nieuws. Dat is voor mij ook prima. Dus dat heb je misschien wel liever? -Soms is dat wel prettig. Je werkdag is voorbij. Volgens mij ga je naar huis? Ja, ik ga zeker nu naar huis. Doeg. -Tot ziens. (Sinisa loopt weg. Het beeld wordt wit. Beeldtekst: Werken bij de Tweede Kamer. Voor de democratie.) BEL RINKELT DE OPGEWEKTE MUZIEK EBT WEG

Hoe het is om hier te werken

Het ene moment beantwoord je een vraag van een klant of collega. Het andere moment werk je met nieuwe technologie die het fundament vormt voor de uitwerking van onze i-Strategie bijvoorbeeld op gebied van datagedreven werken of toegangeklijkheid en openbaarheid van informatie. We zijn in transitie naar een Agile en DevOps gedreven IT organisatie met multidisciplinaire teams.

Het zijn altijd afwisselende en soms hectische werkdagen. Daarin vangen we elkaar goed op. Al onze  collega’s werken graag hard, maar altijd met oog voor elkaar. Ook is er heel veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. We delen kennis in speciale peer groups en we maken gebruik van uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

"De Tweede Kamer is een bijzondere plek, hier gebeurt altijd wat"

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij hebben de eervolle taak om daar het digitale fundament voor te leggen.
  • Een belangrijke bijdrage aan de toekomst. Je helpt mee om het IT-landschap te verbeteren voor de lange termijn.
  • Afwisselende werkdagen. Met altijd weer een interessant vraagstuk om je in te verdiepen.
  • Volop mogelijkheden om te blijven leren. Nieuwe kennis en vaardigheden zijn immers essentieel in ons werk.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega´s!

Ben jij een professional op het gebied van ICT en wil jij je vaardigheden en expertise inzetten bij de Tweede Kamer? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wij zoeken enthousiaste IT-professionals die ons willen helpen om:

  • de huidige en toekomstige werkkamers en vergaderzalen van de Tweede Kamer te voorzien van moderne communicatiemiddelen, flexibele werkplekconcepten en voorzieningen voor hybride werken en vergaderen. 
  • Digital Workspace omgeving op basis van M365 in te richten en te beheren.
  • grote aantallen mobiele apparaten te beheren m.b.v. MS Intune en Defender.
  • Cloud en SaaS-applicaties gebruiksvriendelijk en veilig aan onze parlementariërs en medewerkers aan te kunnen bieden.
  • de ambities en behoeften van de organisatie in te vullen op het gebied van applicatie ontwikkeling en hosting en op het gebied van CI/CD, Software Defined Datacenters en (Hybride) Cloud Infrastructuren.

Dus heb jij ervaring als System Engineer, IT-Specialist, IT-Architect op het gebied van M365, Azure Cloud, Software Defined Datacenters, IT Infrastructure, CI/CD, of als (technisch) projectleider en ben je op zoek naar een technische uitdaging om de transformatie naar een moderne werkplek en Hybride Cloud omgeving vorm te geven?  Ga dan zeker een keer met ons in gesprek. 

Binnen de dienst ICT van de Tweede Kamer worden op organisatorisch vlak stappen gezet om een Agile en Devops werkwijze te implementeren.

Wil je een keer vrijblijvend een gesprek aangaan? Neem dan contact op met onze senior adviseur recruitment, Shimi Goossen-Timmers via telefoonnummer 06-50052268. Zij zal dan tijd in haar agenda vrij maken en een specialist aanhaken.

Wij zoeken ook nog een

Maximaal aantal uren: 36 uur
Inschaling: Schaal 12
Opleidingsniveau: Bachelor HBO, Master/Doctoraal