Over ons

Werken bij de Tweede Kamer betekent werken voor de democratie. Onze ruim 700 collega’s hebben de eervolle taak om voor de 150 Kamerleden te werken. Je bent hier van grote betekenis voor Nederland.

Wat we doen

De Kamerleden zetten zich in voor de toekomst van Nederland. Ze controleren de regering en maken samen met de regering nieuwe wetten. Ze nemen besluiten die iedereen in ons land aangaan. Niet voor niets is de Tweede Kamer bijna dagelijks in het nieuws. Iedere dag zijn hier tientallen journalisten aanwezig die willen weten wat de Kamer bespreekt en besluit. Wij maken het werk van de Kamerleden mede mogelijk. We waarborgen de continuïteit en kwaliteit van het parlementair proces. Vervolgens maken we het werk van de Kamer zichtbaar en begrijpelijk voor de samenleving. Voor iedereen die informatie zoekt en voor alle scholieren en bezoekers die komen kijken waar, en hoe, het Parlement werkt.

Betekenisvol werk

Samen dragen we een verantwoordelijkheid die we nergens anders zouden krijgen. Impact op het parlementair proces. Een bijdrage aan het instituut waar de belangrijkste besluiten voor ons land worden genomen. Van de koks en verslagleggers tot analisten en onderzoekers. Van beveiligers en ICT’ers tot facilitair medewerkers en inkopers. Welke functie je ook hebt, binnen de Tweede Kamer draag je direct of indirect bij aan de democratie van Nederland. Je werk is betekenisvol, dag in dag uit.

Uitdaging

Geen dag, maand of jaar is hetzelfde binnen de Tweede Kamer. Werkdagen die, afhankelijk van je functie, soms doorgaan tot de laatste vergaderbel. Je werkt hier in een dynamische organisatie waar veel verschillende informatiestromen zijn en staat regelmatig voor nieuwe uitdagingen.

Je krijgt de ruimte en het vertrouwen om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Om jezelf inhoudelijk, persoonlijk en professioneel te ontwikkelen en nieuwe resultaten te behalen.

Onze cultuur

We werken in een cultuur waarin we nastreven dat iedereen, gezien en gewaardeerd wordt. Waarin de wil om te presteren ons scherp houdt. De waan van de dag vraagt om een stabiele basis. Die bieden we elkaar.

Openheid is essentieel in onze organisatie. Zo houden we elkaar in balans en kunnen we altijd vooruit. Dat lukt het best als we allemaal onszelf kunnen zijn. Daarom staan wij ook voor authenticiteit en diversiteit.

Unieke werkplek

We werken op een van de meest inspirerende locaties van ons land. Een boeiende plek waar alles samenkomt. Verleden en toekomst. Traditie en vernieuwing. Formele en informele omgangsvormen. Nationale en internationale belangen. Persoonlijke groei en een gezamenlijke taak. Een plek, kortom, waar we betekenisvol werk voor heel Nederland doen. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je bijdragen aan de eervolle taak van de Tweede Kamer? Bekijk de vacatures en lees meer over jouw toekomst bij onze organisatie.