Informatiebeveiliging

Bureau CISO biedt preventieve en structurele ondersteuning aan de Tweede Kamer bij het opbouwen en onderhouden van maatregelen en bewustzijn op het gebied van informatiebeveiliging. Het bureau is verantwoordelijk voor het beschermen van data en systemen tegen ongeautoriseerd gebruik en ter voorkoming van incidenten. Zo werken wij voor de democratie.

Wat doet ons Bureau CISO?

Bureau CISO is verantwoordelijk voor het beschermen van data en systemen tegen ongeautoriseerd gebruik en ter voorkoming van incidenten. Het bureau monitort systemen, applicaties en apparatuur om verdachte situaties zo snel mogelijk te detecteren en indien nodig in te grijpen. Daarnaast levert Bureau CISO integrale coördinatie en ondersteuning in het geval van incidenten en crisissituaties op het vlak van informatiebeveiliging. 

De afdeling beschikt daarnaast over een Security Expert Team (SET), dat ook onder de verantwoordelijkheid van de CISO valt. Het SET bestaat uit medewerkers van het Bureau CISO en medewerkers van externe bedrijven op het gebied van cybersecurity. Het komt in actie bij dreigende of optredende informatiebeveiligingsincidenten en vervult daarnaast een kennis- en adviesfunctie op het gebied van informatiebeveiliging. 

"Informatiebeveiliging is cruciaal, onze inspanningen worden gewaardeerd"

Hoe het is om hier te werken

De sfeer binnen de afdeling is dynamisch. Informatiebeveiliging wordt door de politieke en ambtelijke top van de Tweede Kamer als cruciaal gezien, niet alleen in woorden maar ook in daden. Kortom, onze inspanningen worden ook gewaardeerd. Op de afdeling wordt ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen, onverwachte omstandigheden en technologische ontwikkelingen. 

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Hier ligt de verantwoordelijkheid voor het beschermen van data en systemen tegen ongeautoriseerd gebruik en ter voorkoming van incidenten binnen de Tweede Kamer.
  • Een belangrijke bijdrage aan de informatiebeveiliging. Je helpt mee om de informatiebeveiliging te verbeteren voor de lange termijn.
  • Afwisselende werkdagen. Je hebt elke dag te maken met nieuwe ontwikkelingen, onverwachte omstandigheden en technologische ontwikkelingen.
  • Volop mogelijkheden om te blijven leren. Nieuwe kennis en vaardigheden zijn immers essentieel op het gebied van informatiebeveiliging.
"Wytze Lootens, Programma/Procesmanager Bureau CISO: Informatiebeveiliging is cruciaal, onze inspanningen worden gewaardeerd."
— Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Wytze Lootens, Programma/Procesmanager Bureau CISO

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.