Financieel-Economische Zaken

Een aanbesteding voor een parlementair onderzoek, het adviseren van de interne organisatie, het aanvragen van offertes voor evenementen in de Ridderzaal of een aanbesteding voor beveiliging van ons pand Dat en meer neemt de dienst Financieel-Economische Zaken voor zijn rekening. Zo werken wij voor de democratie.

Wat deze dienst doet

Financieel-Economische Zaken (FEZ) bestaat uit ongeveer 30 collega’s, verdeeld over de afdeling Inkoop & Bedrijfsvoering, de afdeling Control en de Staf. Inkoop & Bedrijfsvoering zorgt voor ordelijk en controleerbaar financieel en materieel beheer van de gehele Tweede Kamer en begeleidt inkooptrajecten en Europese aanbestedingen.

Control draagt zorg voor het adequaat begrotingsbeheer en voldoende middelen om de begroting en doelstellingen te kunnen realiseren. Maar ook de coördinatie van de planning & Control-cyclus.

De Staf voert interne audits uit, stelt jaarplannen op en verzorgt risicoanalyses.

Daarnaast zorgt FEZ voor het boeken van dienstreizen (het reisbureau), leveren van diensten (het financieel systeem en het functioneel beheer) aan de andere Hoge Colleges van Staat (Eerste Kamer, Raad van State etc.) en uitvoeren van interne audits.

"Jouw professionele ondersteuning is van grote waarde"

Hoe het is om hier te werken

In ons team wordt veel kennis gedeeld en werken we intensief samen. Dat doen we in een informele werksfeer. Integriteit, eerlijkheid en openheid zijn belangrijke eigenschappen bij ons. Je krijgt veel ruimte om je eigen werk zelfstandig vorm te geven, maar het is ook belangrijk om een teamspeler te zijn.

Omdat we voor de hele Kamer werken, kom je met de hele organisatie in aanraking. We zijn betrokken bij alle  interne diensten en stellen onszelf dienstverlenend op. Zo helpen wij diensten met hun jaarplannen maar geven we ook strategisch advies. Ook schakelen we regelmatig met externe partijen en de leveranciers van de applicaties die wij gebruiken, adviseren wij diensten over de sturing en (risico)beheersing van de bedrijfsprocessen.

Patty Poot werkt als senior inkoper bij FEZ. Lees hier het verhaal.

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij zorgen dat de financiële middelen ordelijk beheerd en verdeeld worden.
  • Een belangrijke ondersteunende rol. Voor alle diensten in de Kamer, van het Restaurantbedrijf tot ICT.
  • Prettige werksfeer, deskundige collega’s. We gaan open en informeel met elkaar om en delen graag kennis met elkaar.
  • Mogelijkheden om te blijven leren. Je krijgt alle ruimte om jezelf verder te ontplooien, zowel inhoudelijk als persoonlijk.
"Patty Poot, senior inkoopadviseur: De hectiek geeft energie"
— Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Patty Poot, senior inkoopadviseur. Het is handig om stressbestendig en flexibel te zijn

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.