Naoual Neddaoui, Project Portfolio Manager: ‘Met duidelijke stappen vooruit’

Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Naoual Neddaoui, Project Portfolio Manager. “Met kleine stappen bereik je vaak meer.”

Naoual aan het werk als Portfolio Manager in de Tweede Kamer

Van complex naar eenvoudig

In het CIO (Chief Information Officer) Office houden we ons bezig met alle ICT-projecten in de organisatie. We zorgen ervoor dat alle afdelingen van de Tweede Kamer hun werk efficiënt en goed geïnformeerd uit kunnen voeren.

Vanuit mijn rol help ik de Tweede Kamer om de meest waardevolle ICT-projecten voorrang te geven, belangrijke verbeteringen door te voeren en de kwaliteit te bewaken. Daarbij is overleg met de verschillende diensten heel belangrijk. Zo zorgen we voor betere informatie, betere processen en betere besluitvorming. Samen maken we complexe zaken eenvoudig.

Ambtelijk ondernemerschap

Ik werk hier sinds mei 2021. Ik had altijd al affiniteit met de politiek en had ook al bij de overheid gewerkt. Het leek me een mooie uitdaging om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de ICT binnen de Tweede Kamer. Hier krijg ik de ruimte om mijn rol als ambtenaar te combineren met mijn ondernemende houding. Daar zit mijn toegevoegde waarde.

Goede systemen en processen worden steeds belangrijker. Kijk naar het belang van informatiebeveiliging. Het is een interessante tijd wat dat betreft. Het is mooi dat onze leidinggevenden ook vooruitkijken en continu zoeken naar verbetering.

Aan het werk als project manager Tweede Kamer

Energie

Je komt hier in een warm nest terecht. Je krijgt de ruimte en vrijheid om op jouw manier je resultaten te behalen. Er zijn natuurlijk bepaalde randvoorwaarden, maar daarbinnen mag je kijken hoe je het beste kunt werken. Dat geeft mij energie.

In projecten is het belangrijk dat je de tijd neemt om collega’s goed mee te nemen in je visie, en om hen goed te ondersteunen bij het maken van keuzes. Met kleine stappen bereik je vaak meer. Het is soms uitdagend en het vereist geduld. Zelf ben ik op dat gebied ook gegroeid sinds ik hier werk.  

Soundtrack

Mijn soundtrack sluit daarop aan: Breathe van Télépopmusik en Angela McCluskey. Mijn credo is: de wereld verandert, doe je mee? Want alleen als je openstaat voor verandering, ben je optimaal voorbereid op de toekomst. Iedere dag komen we een beetje verder. Another day, just breathe.

Bij de Tweede Kamer werk je voor de democratie. Ben jij binnenkort de nieuwe collega van Naoual? Bekijk onze vacatures.

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.