Patty Poot, senior inkoopadviseur: ‘De hectiek geeft energie’

Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Patty Poot, senior inkoopadviseur. “Het is handig om stressbestendig en flexibel te zijn.”

Patty aan het werk als inkoper bij de Tweede Kamer

Van betekenis zijn

Sinds oktober 2019 werk ik bij de Tweede Kamer. Na tien jaar bij mijn vorige werkgever was ik toe aan iets anders. De Tweede Kamer is een grote naam, maar de organisatie is kleinschalig. Dat sprak me enorm aan. In veel andere organisaties werk je als inkoper op een specifiek gebied. Hier zien mijn collega’s en ik alles wat er gebeurt en hoe wij daarin van betekenis kunnen zijn.

Ik houd me vooral bezig met aanbestedingen of meervoudige onderhandse trajecten. Verder gaat inkoop om alles van meubilair en kantoorartikelen tot computers en bedrijfssystemen. Van de servicedesk tot de kantine. Dat is leuk: je komt iedereen tegen. En alles wat we inkopen heeft direct of indirect met de democratie te maken.

Hectiek

De afwisseling vind ik prettig. Soms neem ik me ’s morgens voor om aan een offerte te werken en is dat juist het enige waar ik níet aan toekom. De hectiek van de dag kan mij energie geven.

Ambities hebben we genoeg. Iets wat we graag willen verbeteren is ons contractmanagement. Als je bijvoorbeeld koffiemachines – die essentieel zijn – inkoopt, maak je afspraken met de leverancier. Worden die goed nagekomen? Daar willen we meer zicht op hebben. Als je ziet wat er wel en niet goed gaat, kun je ook beter inkopen.

Aanbesteding en inkopen Tweede Kamer Verslag en redactie Tweede Kamer

Plezierige werkomgeving

Als je hier komt werken, is het handig om stressbestendig en flexibel te zijn. Stel, je werkt aan een openbare aanbesteding en krijgt gaandeweg te horen dat het beter een niet-openbare aanbesteding kan worden. Dan moet je veel aanpassen. Als een andere insteek beter uitpakt moet je daarin kunnen meebewegen. Daar komt ook een bepaalde creativiteit bij kijken.

Het is hard werken in een plezierige werkomgeving. De Tweede Kamer is een heel open organisatie. Persoonlijk, toegankelijk. Veel mensen blijven hier heel lang zitten.

Soundtrack

De soundtrack van mijn werk? Eén favoriet van mij past er misschien wel goed bij. Dat is Proud Mary van Tina Turner. Het begint langzaam en het gaat steeds sneller. En dan ‘keep on burning’!

Bij de Tweede Kamer werk je voor de democratie. Ben jij binnenkort onze nieuwe collega? Bekijk de vacatures.

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.