Roeland van Herwaarden, kok: ‘Ik begin en eindig mijn dag met een lach’

Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Roeland van Herwaarden, kok. “Met lekker eten en een fijne sfeer kunnen Kamerbewoners zich weer opladen voor hun werk.”

Onze kok in de Tweede Kamer

Vacature voor kok

Hiervoor werkte ik bij een restaurant in Delft. Dat was ook leuk, maar ik wilde iets anders. In 2022 reageerde ik op de vacature voor kok bij de Tweede Kamer. Ik werd enthousiast ontvangen en de sfeer was heel open. Een andere kok werd mijn buddy en hij werkte me goed in. Ik kon alles vragen en ik voelde me gelijk thuis. Het werk is heel afwisselend en is een prettige werkomgeving.

Fijne werktijden

Als kok sta ik in het restaurant bij de salades of de warme gerechten die ik zelf heb gemaakt. Ik heb dus dagelijks contact met de mensen die komen eten en krijg ook waardering van hen. Meestal werk ik van 8.30 tot 16.30 uur. Ik hoef maar één avond in de week te werken en in het weekend ben ik altijd vrij.

Restaurant van de Tweede Kamer Restaurant van de Tweede Kamer
Collega Tweede Kamer

Heel goede band met elkaar

’s Ochtends zitten we met de koks, kelners en afwassers bij elkaar en drinken we koffie. Daarna ga ik in de keuken aan de slag met een andere kok. We snijden de groente en maken de salades. Daarna koken we eieren, zetten we de ovens aan en zorgen we dat al het eten klaarstaat in het restaurant. 

Ik heb een heel goede band met de collega’s van mijn team, het voelt als een tweede familie! We hebben plezier met elkaar, we zijn serieus in ons werk en iedereen helpt elkaar. Ik krijg ook complimenten van mijn collega’s, bijvoorbeeld als ik ideeën heb voor een nieuwe saus of salade. Je krijgt dus als kok ook de ruimte om zelf gerechten te bedenken. 

Een praatje en een fijne sfeer

Ik heb leuk contact met de medewerkers en Kamerleden die komen lunchen. Ik ken de meeste mensen en weet wat ze graag eten. Als ik dat al voor ze klaarzet, dan waarderen ze dat. Een kort praatje en een fijne sfeer is belangrijk. Hier kunnen Kamerbewoners tot rust komen en het werk even loslaten.

Ik ga met een glimlach naar huis als we goed samenwerken en als mensen van ons eten genieten. Het leuke van mijn werk zijn de contacten en de waardering die ik krijg. 

Als mijn werk een sport was....

Dan zou het dubbelspel tennis zijn. Omdat we op elkaar ingespeeld zijn en energie krijgen van elkaar. De ene keer ben je leidend en de andere keer ben je volgend. Je leert van elkaar, je motiveert elkaar en je speelt het spel samen.
 

Bij de Tweede Kamer werk je voor de democratie. Ben jij binnenkort de nieuwe collega van Roeland? Bekijk de vacatures.

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.