Wesley Zitman, technicus: ‘Wij zorgen dat iedereen prettig kan werken’

Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Wesley Zitman, technicus. “We hebben altijd een vakman in ons team.”

Wesley aan het werk als technicus in de Tweede Kamer

Meedenken en snel handelen

Wij doen het technisch onderhoud van het hele gebouw, zodat het parlementaire proces altijd door kan gaan. Met mijn collega’s zorg ik voor alle nodige voorzieningen, zoals klimaatbeheer, licht, leidingen en elektra. Binnen en buiten lopen we rondes om alles te controleren, denk hierbij aan ramen, gevels en tegels. 

Ik werk hier sinds 2020. Het leuke aan mijn werk is de afwisseling, elke dag is anders. Het is verantwoordelijk werk, je moet meedenken en snel handelen. We hebben hierbij contact met veel mensen, zoals Kamerleden, de collega’s van het Restaurantbedrijf en andere afdelingen. 

Vakmensen

Iedereen in mijn team is allround, en heeft daarnaast een eigen specialisme. Als het om een complex probleem gaat, hebben we altijd een vakman in ons team. Iedereen helpt en steunt elkaar. We besteden ook grote dingen uit, dan begeleiden en controleren we externe bedrijven.

We plannen ons eigen werk, verdelen de werkzaamheden en maken ons eigen rooster. Het contact met mijn manager is goed, de deur staat altijd open. We zijn een zelfsturend team en onze manager helpt ons om dingen op te lossen.

Accessoires binnen de techniek Technisch product
Werken als technicus

Nieuwste technieken leren

Ik heb de opleiding mbo-3 eerste monteur installatietechniek gedaan, die sluit goed aan op mijn werk. Ik houd me bezig met klimaatbeheersing en via mijn werk doe ik hier opleidingen voor. Ik wil op de hoogte blijven van de nieuwste technieken. Mijn manager stimuleert ons om te blijven leren. Ook kun je samen met HR kijken naar mogelijkheden om aan je toekomst te werken. 

Als mijn werk een sport zou zijn....

Dan zou het basketbal zijn. Ik scoor een punt als ik daarvoor mijn best heb gedaan. Want als ik mijn werk goed doe, dan maak ik mensen blij. En ik heb controle over de bal als ik goed voorbereid ben. Ik overzie het speelveld en bedenk wat ik nodig heb. De tegenstander is het probleem en ik maak een plan om dat te overwinnen. Het is een teamsport: één team, één taak!

Bij de Tweede Kamer werk je voor de democratie. Ben jij binnenkort de nieuwe collega van Wesley? Bekijk de vacatures.

Wij zoeken ook nog een

Maximaal aantal uren: 36 uur
Inschaling: Schaal 9