Beveiliging

Werken binnen de beveiliging in de Tweede Kamer is uniek, geen dag is hetzelfde en er gebeurt veel. De Beveiligingsdienst zorgt voor de veiligheid van en voor iedereen die zich binnen de gebouwen van de Tweede Kamer bevindt. Zo werken wij voor de democratie.

Wat de Beveiligingsdienst doet

Met ruim 100 collega's zijn we de grootste dienst van de Tweede Kamer. We zijn verantwoordelijk voor de fysieke beveiliging van de Tweede Kamer. Van alle Kamerleden, medewerkers, journalisten en bezoekers. Onze ambitie is om de beste beveiligingsorganisatie van Nederland te zijn. Daarom zijn we slim georganiseerd en werken we met de meest vooruitstrevende beveiligingssystemen.

Gezien de ontwikkelingen op diverse veiligheidsthema’s en de voortschrijdende technologie kijkt de Beveiligingsdienst, met behulp van het 3-poortenmodel, naar de manier waarop mensen toegang hebben tot de Tweede Kamer. Niet alleen fysieke toegang, maar ook toegang via de menselijke of logische poort. Er wordt dus nauw samengewerkt met het Bureau CISO en de BVA. 

We bestaan uit verschillende onderdelen. De afdeling Operatie met junior, medior en senior beveiligers. De Centrale Meldkamer, verantwoordelijk voor een goede informatievoorziening over afwijkend of verdacht gedrag en verstoringen of andere calamiteiten. En het Bedrijfsbureau waar onze kennis en kunde wordt geborgd, bijvoorbeeld door middel van trainingen en opleidingen en het inventariseren van dreigingen en risico’s.

"Een zo veilig mogelijke (werk)omgeving voor iedereen."

Hoe het is om hier te werken

Wij stellen het belang van een veilige Kamer voorop en dragen dat ook uit. Het parlementaire proces moet te allen tijde ongehinderd door kunnen gaan. Daarom ben je als beveiliger een essentiële schakel in onze organisatie. Als de gemoederen hoog oplopen, bijvoorbeeld tijdens demonstraties, zorgen wij dat de rust wordt bewaard en iedereen veilig naar binnen en naar buiten kan.

In onze dienst kom je collega’s tegen van verschillende culturele achtergronden, met verschillende leeftijden die variëren van 18 tot 60+. Eigenschappen die we met elkaar gemeen hebben zijn bijvoorbeeld een sterk relativeringsvermogen en een grote mate van flexibiliteit en vertrouwelijkheid. Het is ook belangrijk om communicatief vaardig te zijn, want je moet met iedereen kunnen schakelen.

Ru-Ann Martina werkt als hostess bij de Beveiligingsdienst. Lees hier het verhaal.

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij zorgen ervoor dat het werk altijd veilig en ongehinderd verder kan gaan.
  • Deskundige collega’s met liefde voor het vak. We zijn trots op ons werk en op onze bijdrage aan de democratie.
  • Veel afwisseling. Soms is het rustig, soms is het hectisch. Bijvoorbeeld als er wordt gedemonstreerd.
  • Uitdagende situaties. De afdeling ligt onder een vergrootglas, want de landelijke media zijn elke dag aanwezig. 
  • Mogelijkheden om te blijven leren. Je steekt veel op van ervaren collega’s en leert bij tijdens onze opleidingen en trainingen.

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.