Communicatie

De Tweede Kamer is er voor iedereen in Nederland. De dienst Communicatie maakt het werk van én in de Tweede Kamer zichtbaar en inzichtelijk. Zodat voor iedereen duidelijk is wat er gebeurt, en waarom dat gebeurt. Zo werken wij voor de democratie.

Wat de dienst Communicatie doet

In het werk van de dienst Communicatie komen drie werelden bij elkaar: binnen, buiten en bestuur.

Binnen is onze interne organisatie. Met communicatieadvies en uiteenlopende communicatiemiddelen ondersteunen wij de andere diensten binnen de Kamerorganisatie. Bijvoorbeeld bij grote projecten, evenementen of campagnes.

Met de buitenwereld bedoelen we de media en het algemene publiek. Wij houden journalisten op de hoogte door middel van woordvoering en geven duiding over de belangrijkste en laatste ontwikkelingen voorzieningen. We informeren een breed publiek via al onze relevante kanalen en op alle relevante momenten. Bijvoorbeeld tijdens belangrijke debatten, vergaderingen, stemmingen, verkiezingen en andere gebeurtenissen.

Onder andere door middel van woordvoering van Kamercommissies en parlementaire enquêtes, interview begeleiding, speeches adviseren de communicatieadviseurs het parlementaire werk van het bestuur.

"In ons team heeft iedereen een eigen talent, daardoor vullen we elkaar perfect aan!"

Hoe het is om hier te werken

Je voelt een enorme dynamiek bij de dienst Communicatie. Alles wat wij regelen, maken en schrijven wordt in het hele land gezien. De afwisseling in ons werk is groot: we staan continu in dienst van de Kamerleden, de ambtelijke organisatie en de media.

Er is zelden een voorspelbare werkdag bij. De ruim 30 collega’s bij onze dienst hebben een belangrijke eigenschap met elkaar gemeen: flexibiliteit. We kunnen goed improviseren. Overtuigingskracht is ook een waardevolle vaardigheid om in huis te hebben als je bij ons komt werken

Lees hier het verhaal van Claire Hulsman, communicatieadviseur en woordvoerder van de Tweede Kamer.

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Jij helpt mee om ons land op de hoogte te houden.
  • Een sterke teamspirit. Alleen door samen te werken krijgen we alles voor elkaar. Dat doen we in een prettige, open sfeer.
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid. Je krijgt alle ruimte om je stempel te drukken.
  • Veel afwisseling. Je werkt aan verschillende projecten voor (en met) verschillende doelgroepen.
  • Mogelijkheden om te blijven leren. Nieuwe kennis en vaardigheden zijn essentieel in ons werk.
"Claudia Verhoeven, senior communicatieadviseur: Wij vertellen het verhaal van de Tweede Kamer"
— Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Claudia Verhoeven, senior communicatieadviseur.

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.