Dienstverlening

De dienstverlening staat binnen de Tweede Kamer hoog in het vaandel. Het parlementaire proces in de Tweede Kamer vraagt om uitstekende procesmatige organisatie en inhoudelijke ondersteuning. Daar zorgt de Bodedienst voor. Zo maken wij het werk van de verschillende Kamercommissies mogelijk en ondersteunen we het plenaire debat. Zo werken wij voor de democratie.

Wat de Bodedienst doet

De Bodedienst bestaat momenteel uit 16 kamerbodes, drie kamerbewaarders, een managementassistent, 2 chauffeurs en een diensthoofd. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk bij ons. De Bodedienst is verantwoordelijk voor de gang van zaken in de plenaire vergaderzaal en de overige vergaderruimten, op het moment dat er vergaderd wordt. Na een vergadering zorgt de dienst ervoor dat de ruimtes weer facilitair in orde zijn voor een volgend gebruik. De dienst biedt service aan de Kamerleden en alle andere gebruikers van alle vergaderzalen. De dienst assisteert de Voorzitter en een aantal andere functionarissen verder bij de uitvoering van ceremoniële taken.

"We zitten midden in de organisatie en de politiek"

Hoe het is om hier te werken

Wij zijn een belangrijke schakel in de Kamer gebonden vergaderactiviteiten. We ondersteunen en faciliteren Kamerleden, Fractiepersoneel, Bewindsleden, ambtenaren en publiek door voorafgaand aan de vergaderingen de zaal voor te bereiden. De dienst verzorgt de eerste opvang van bezoekers en heeft onder andere contacten met in- en externe klanten. 

Je komt te werken in een zeer dynamische omgeving. De werksfeer is goed. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar we zijn ook één geheel. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk bij ons. Net als flexibiliteit, want soms ben je laat thuis of zijn er onverwachte situaties. En we hechten veel waarde aan de teamspirit. Een sterk wij-gevoel maakt het verschil.

Richard werkt als Kamerbewaarder bij de Bodedienst. Lees hier het verhaal.

Wat je kunt verwachten

  • Een dynamische werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij zorgen ervoor dat de debatten altijd veilig en ongehinderd verder kunnen gaan.
  • Toegewijde collega’s met liefde voor het vak. We zijn trots op ons werk en op onze bijdrage aan de democratie.
  • Veel afwisseling. Soms is het rustig, soms is het hectisch. Bijvoorbeeld als er tot diep in de nacht wordt gedebateerd.
  • Uitdagende situaties. Er gebeurt veel in de plenaire zaal, dit is uitdagend. 
  • Ceremoniële taken. We assisteren bij belangrijke gebeurtenissen.

Wij zoeken ook nog een

Er zijn geen gerelateerde vacatures gevonden.