Overslaan en naar de inhoud gaan

Facilitaire Dienst

De Tweede Kamer is een unieke werkomgeving. Bij de Facilitaire Dienst zorgen we ervoor dat die werkomgeving optimaal functioneert. Zo ondersteunen wij de Kamerleden, honderden collega’s en evenveel bezoekers. Zo werken wij voor de democratie.

Tags

Facilitair/dienstverlening Personeel en organisatie

Wat de Facilitaire Dienst doet

De Facilitaire Dienst bestaat uit de afdelingen Techniek, Bedrijfsbureau en Services. Ook hebben wij een eigen Bureau Evenementen en een afdeling ARBO en Preventie. Alle afdelingen bestaan uit kleine, hechte teams. Samen staan wij voor een werkomgeving waarin onze Kamerleden, hun ondersteunende medewerkers en onze ondersteunende ambtelijkelijke organisatie veilig en prettig kunnen werken.

 

De Facilitaire Dienst beheert de plenaire zaal, de vergaderzalen, de kantoren en de algemene ruimtes. We implementeren en onderhouden alle apparatuur. Denk aan lichten en camera’s, liften en ovens, alarmsystemen en informatieschermen. We zorgen ervoor dat alles functioneert. Op ‘gewone’ werkdagen, maar bijvoorbeeld ook bij grote live-evenementen of bij spoeddebatten laat op de avond.

Thomas Taal – AV-technicus

Als AV-technicus brengt Thomas voor iedereen in beeld wat de Tweede Kamer doet. Zo is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de liveregistratie van alle vergaderingen in de plenaire zaal. Benieuwd hoe hij verder een bijdrage levert aan onze democratie? Zijn verhaal zie je hier!

Hoe het is om hier te werken

Wij zijn kameleons die opgaan in de omgeving. Achter de schermen verzorgen wij alles tot in detail. Van kantoorinrichting en evenementorganisatie tot het verzorgen van beeld en geluid bij debatten. Van het klaarzetten van een kleine interviewsetting tot het regisseren van live uitzendingen.

 

Het is vaak spannend werk. Je komt elke week wel in onverwachte situaties terecht. Daarom is het handig om flexibel en stressbestendig te zijn. En om interesse te hebben in de meest uiteenlopende technieken. We groeien hier allemaal uit tot allrounders, delen veel kennis met elkaar en brengen nieuwe ideeën in.

 

We werken veel samen met andere diensten en staan vaak in direct contact met Kamerleden. We gaan discreet om met gevoelige informatie.

"Als je meer wil weten over de politiek dan zit je hier zeker op de juiste plek"

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij zorgen ervoor dat die werkomgeving uitstekend functioneert.
  • Kleine teams met veel vrijheid. Samen met de andere specialisten in je team heb jij de regie over je werk.
  • Veel afwisseling. We weten nooit helemaal hoe de dag eruit zal zien. Improviseren, snel schakelen: daar zijn we goed in.
  • Werken met de nieuwste techniek. Als overheid lopen we internationaal voorop met onze innovatieve AV faciliteiten.
  • Mogelijkheden om te blijven leren. Nieuwe kennis en vaardigheden zijn essentieel in ons werk.

Bekijk onze vacatures

Tactisch adviseur informatiehuishouding


Bekijk de vacature

Managementassistent Facilitaire Dienst


Bekijk de vacature

Medewerker serviceteam


Bekijk de vacature

Directieadviseur Tweede Kamer


Bekijk de vacature