Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurantbedrijf

 

Waar belangrijke beslissingen voor ons land worden genomen, is goede horeca natuurlijk onmisbaar. Wij voorzien 150 Kamerleden, collega’s, journalisten en bezoekers van een goede service en een warme sfeer. De hele dag, van de eerste kop koffie tot het diner en zelfs tot aan de laatste Kamerbel. Zo werken wij voor de democratie.

Tags

Facilitair/dienstverlening

Wat het Restaurantbedrijf doet

Het Restaurantbedrijf beschikt over verschillende horecagelegenheden; het Statenrestaurant, het Ledenrestaurant, twee koffiecorners. Ook hebben wij een eigen vergaderservice en sfeervolle locaties met elk hun eigen aanbod. In totaal is er plaats voor zo’n 500 gasten. Wij zijn trots op het feit dat onze koks elke dag verse maaltijden koken. Bij ons komt niets uit pakjes. Zo wordt onze soep vers gemaakt.

 

We bieden goede service tijdens de vergaderingen in de Tweede Kamer en verzorgen de catering van de vele evenementen die hier plaatsvinden. Van jubilea en recepties tot staatsbezoeken. 

 

Wij zijn een erkend leerbedrijf zijn. We leiden jaarlijks ongeveer acht leerlingkoks en -kelners op. Hier krijgen de leerlingen de kans om hun eerste werkervaring op te doen. Een bijzondere locatie voor de start van hun loopbaan. Daarnaast werkt het Restaurantbedrijf ook met medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Carlijn Broeksteeg – Teamleider restaurantbedrijf

Als teamleider van het restaurantbedrijf voorziet Carlijn alle Kamerleden en medewerkers in de Tweede Kamer van hun kop koffie, lunch en diner. Zo levert Carlijn een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse democratie. Benieuwd wat zij nog meer doet? Haar verhaal zie je hier!

Hoe het is om hier te werken

Ons doel: Kamerleden, ambtenaren, journalisten en bezoekers een goed gevoel bezorgen. Met heerlijk eten en drinken, passende service en een gemoedelijke sfeer.

 

Zo ondersteunen wij iedereen die hier aan de toekomst van Nederland werkt. Op de ‘gewone’ werkdagen, maar ook bij bijzondere evenementen. Denk bijvoorbeeld aan Prinsjesdag of de verkiezingen. We stellen onszelf altijd neutraal op. Bovendien zijn we flexibel: snel schakelen en multitasken hoort erbij in ons werk.

 

Sinds 2021 bevindt Tweede Kamer zich op een nieuwe locatie. Dat betekent dat we in onze restaurants en keukens met de nieuwste apparatuur werken. We werken zoveel mogelijk met biologische ingrediënten uit onze eigen regio.

"Het is natuurlijk heel gaaf dat ik mijn passie voor het werken in de horeca kan uitoefenen in de politiek"

Wat je kunt verwachten

  • Werken op een unieke locatie. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij zorgen ervoor dat dat niet met een lege maag gebeurt.
  • Een gezellig team met gemotiveerde collega’s. Net als jij steken we graag de handen uit de mouwen. We houden van aanpakken en samenwerken.
  • Een regelmatig schema, zeker voor horecabegrippen. Het komt niet vaak voor dat je op zaterdag of zondag werkt.
  • Veel afwisseling. In de maaltijden die we verzorgen, de gasten die we ontvangen en de locaties waar je werkt.
  • Mogelijkheden om te blijven leren. Wil je barista worden, jezelf specialiseren als kok, of heb je een andere training of opleiding in gedachten? Wij faciliteren het graag.

Bekijk onze vacatures

Tactisch adviseur informatiehuishouding


Bekijk de vacature

Managementassistent Facilitaire Dienst


Bekijk de vacature

Medewerker serviceteam


Bekijk de vacature

Directieadviseur Tweede Kamer


Bekijk de vacature