Stafdienst HR

Goed werk doen en goed in je vel zitten. Bij de dienst HR kijken wij wat er nodig is om het beste uit mensen te halen Want als iedereen deskundig en bevlogen is, kunnen we het parlementaire proces samen optimaal ondersteunen. Zo werken wij voor de democratie.

Wat de dienst HR doet

Een organisatie waar iedereen goed tot zijn recht komt. Waar het prettig werken en samenwerken is. En waar je je talent verder kunt ontwikkelen. Daar werken we iedere dag (samen) aan. Ons werk bij de stafdienst HR staat bijvoorbeeld in het teken van nieuwe ontwikkelingen & vaardigheden, personeelsplanning, diversiteit en een prettig werkklimaat.

In grote lijnen zijn we actief op drie gebieden. Ten eerste bieden we de andere diensten operationele ondersteuning en informatievoorziening. Bijvoorbeeld op het vlak van recruitment en het uitvoeren van het personeelsbeleid. Ten tweede adviseren we over thema’s als hybride werken, teamdynamiek, integriteit of  werving en selectie. En ten derde kijken we naar de ontwikkeling van onze organisatie op de lange termijn, zodat we toekomstbestendig zijn.

"Wij werken iedere dag aan het verstevigen van de Tweede Kamer als werkgever."

Hoe het is om hier te werken

Bij de dienst HR werk je met collega’s van uiteenlopende leeftijden en achtergronden. De een met een achtergrond in de commerciële wereld, de ander met veel ervaring bij de overheid. En allemaal met een voorliefde voor het creëren van prettige werkomgevingen waarin iedereen kan floreren.

Wat we daarnaast met elkaar gemeen hebben, is een handige combinatie van eigenschappen. Oog voor het grote plaatje, maar ook oog voor detail. Klantgericht en ondernemend, maar ook analytisch ingesteld. Een integere houding en goede politieke voelsprieten zijn ook onmisbaar.

Lees hier het verhaal van onze collega Fatiha Ifkiran, senior HR-adviseur.

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij zorgen ervoor dat die werkomgeving uitstekend functioneert.
  • Een gedreven team met een prettige werksfeer. We gaan open en informeel met elkaar om en delen graag kennis met elkaar.
  • Uitdagende vraagstukken. Denk aan thema’s als digitalisering en personeelsplanning, diversiteit, strategische personeelsplanning. Wat zijn de gevolgen hiervan voor onze organisatie?
  • Veel afwisseling. Je kunt niet altijd voorspellen hoe de werkdag eruitziet.
  • Mogelijkheden om te blijven leren. We helpen de organisatie om te groeien en we groeien zelf mee.
"Marloes Wetters, senior HR adviseur: Wij werken iedere dag aan het verstevigen van de Tweede Kamer als werkgever"
— Bij de Tweede Kamer werken elke dag honderden collega’s voor de democratie. Zo ook Marloes Wetters, senior HR adviseur.

Wij zoeken ook nog een

Maximaal aantal uren: 36 uur
Inschaling: Schaal 11
Opleidingsniveau: Bachelor HBO