Overslaan en naar de inhoud gaan
Home Vakgebieden Informatievoorziening

CIO Office en de Dienst Informatie en Archief

De Tweede Kamer is er vóór iedereen. Daarom is het nodig zichtbaar en inzichtelijk te maken wat de Kamer doet en om de kennis over het instituut te vergroten, evenals de interesse en betrokkenheid van het publiek bij de Kamer en haar werk. De Tweede Kamer is zeer afhankelijk van het goed functioneren van de informatievoorziening. De kwaliteit van de informatievoorziening is dus van essentieel belang. Het CIO Office voert centrale regie op de gehele Informatievoorziening en de dienst Informatie en Archief (DIA) richt zich op informatiemanagement en informatiehuishouding. Zo werken wij voor de democratie. 

Tags

Informatievoorziening Informatiehuishouding ICT

Wat het CIO Office doet

Het CIO Office helpt de Tweede Kamer haar werk efficiënt en goed geïnformeerd uit te voeren. De professionaliteit en kwaliteit van informatievoorziening (IV) is voor de Tweede Kamer van essentieel belang. Het CIO Office voert centrale regie op de gehele Informatievoorziening (IV) van de organisatie Voor de komende jaren staan er veel ontwikkelingen op stapel als gevolg van de inwerkingtreding van de Wet open overheid (Woo) en het programma Verbetering Informatiehuishouding Tweede Kamer (VITK).

 

 

Wat de dienst Informatie en Archief doet

Deze dienst Informatie en Archief (DIA) richt zich op informatiemanagement en informatiehuishouding en draagt bij aan de kwaliteit en transparantie van het parlementaire proces. De DIA levert een essentiële bijdrage aan de kwaliteit en de transparantie van het parlementaire proces door degenen die werkzaam zijn binnen de Tweede Kamer tijdig en adequaat van informatie te voorzien en door de producten die uit het parlementaire proces voortkomen volledig, duurzaam en in samenhang – ook voor de buitenwereld – te ontsluiten en de wettelijke archieftaak te vervullen. 

"Wij werken samen hard om iedereen binnen de Tweede Kamer tijdig van de juiste informatie te voorzien en informatie over het parlementaire proces begrijpelijk te maken voor de buitenwereld."

Hoe het is om hier te werken

De sfeer binnen beide afdelingen valt te omschrijven als betrokken, hartelijk en collegiaal. CIO Office en de DIA werken nauw samen met Griffie plenair/Bureau Wetgeving, de Dienst ICT, het Bureau CISO en de Dienst Analyse en Onderzoek. 

 

Het zijn altijd afwisselende en soms hectische werkdagen. Daarin vangen we elkaar goed op. Al onze collega’s werken graag hard, maar altijd met oog voor elkaar. Ook is er heel veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. We delen kennis in speciale peer groups en we maken gebruik van uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

 

Beide diensten staan voor grote uitdagingen om de ambities waar te maken op het gebied van duurzame informatiehuishouding, een moderne en optimale informatievoorziening aan de Kamerleden en de samenleving, en het voldoen aan de geldende en aankomende wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeheer.

Wat je kunt verwachten

  • Een unieke werkomgeving. Waar de toekomst van Nederland wordt bepaald. Wij hebben de eervolle taak om de ambities waar te maken op het gebied van duurzame informatiehuishouding, een moderne en optimale informatievoorziening
  • Een belangrijke bijdrage aan de informatievoorziening. Je helpt mee om de informatievoorziening en informatiehuishouding te verbeteren voor de lange termijn.
  • Afwisselende werkdagen. Met altijd weer een interessant vraagstuk om je in te verdiepen.
  • Volop mogelijkheden om te blijven leren. Nieuwe kennis en vaardigheden zijn immers essentieel in ons werk.

Bekijk onze vacatures

Tactisch adviseur informatiehuishouding


Bekijk de vacature

Managementassistent Facilitaire Dienst


Bekijk de vacature

Medewerker serviceteam


Bekijk de vacature

Directieadviseur Tweede Kamer


Bekijk de vacature